Lions och ukrainska flyktingar gjorde lyckad insats på Swedish Game Fair!


Den stora jaktmässan Swedish Game Fair hölls som planerat i Skokloster 26 till 28 maj 2022.

Trots att vädrets makter inte var så vänliga, det regnade stundtals och temperaturen var inte vad man hade hoppats på i slutet av maj, så blev mässan ändå välbesökt. Det fanns uppenbarligen ett stort intresse att se vad marknaden kunde erbjuda efter år av pandemirestriktioner.


Förutom utställning av jaktrelaterade, och en mängd andra produkter, så var det en hel del tävlingsaktiviteter med ett mycket stort antal hundar och dessutom så fanns ett par stationer med olika former av uppvisningsskytte.


Lionsklubbarna i Bålsta, Grillby och Örsundsbro såg till att besökarnas bilar kunde parkeras på ett effektivt sätt. Vi kan konstatera att vi lyckades få bilarna på plats så effektivt att det aldrig bildades stillastående eller ens tröga köer på den enda tillfartsvägen.


I dagsläget vet vi inte exakt hur många besökarna var men en grov bedömning säger att det borde ha varit närmare 5000 fordon, inkluderat utställarnas fordon, som besökte mässan under de tre dagarna.


Vi tog hjälp av 10 ukrainska flyktingar som redan bor inne på mässområdet. De hjälpte till att få bilarna på plats ute på fältet och efter avslutat arbete fick de en välbehövlig ersättning för sina insatser. Ett första delbidrag till Ukraina - om än på svensk mark.


I skrivande stund är det inte klart hur stor ersättningen blir för Lions' insatser, men det netto som uppstår kommer att gå till hjälp i Ukraina och pengarna kommer att skänkas som en gemensam summa från alla våra tre klubbar.


Mässarrangören säger sig vilja ha vår hjälp även vid nästa mässa. Den kommer att arrangeras i Skokloster 2024. Vi lär kunna bli ännu effektivare då, efter att vi summerat våra erfarenheter från årets mässa. Som alltid finns det förbättringar och justeringar att göra för oss liksom för arrangören.


Med hopp om ett bättre väder 2024.